13-11-12

Bestuursmeerderheid 2013-2018

De laatste tijd werden er nogal wat geruchten gelanceerd - al dan niet uit frustratie of uit onwetendheid - over het bestuurscollege voor de jaren 2013-2018.

Voerbelangen heeft er altijd een punt van gemaakt dat de wil van de kiezer gerespecteerd wordt. Daarom hebben wij enige tijd geleden al heel duidelijk gecommuniceerd dat Jacky Herens (1ste) en William Nijssen (2de) schepen zouden worden. De heer Xhonneux leidde daaruit af dat ik mijzelf opgeofferd zou hebben voor wie weet wat. Het bestuur van Voerbelangen heeft van die "stelling" met enig plezier en een glas wijn kennisgenomen.

Waarom zou ik mij opgeofferd hebben? Omdat ik ontslag zal nemen als schepen? Maar, dat deed ik in 2001 en 2007 ook al. In 2001 zorgde dat zelfs voor eenzelfde merkwaardig jolijt bij dezelfde Jean-Louis Xhonneux en RAL. Omdat ze de wetgeving niet kennen??? Omdat ze dachten dat wanneer ik niet tot burgemeester benoemd zou worden, ik dan zelfs uit de gemeenteraad zou verdwijnen. Wel, we staan nu 12 jaar verder en ik zit er nog altijd in. En beste mensen, ik zal verder blijven werken voor alle Voerenaars!!

Voerbelangen zal op mijn voorstel een nieuwe bestuursstructuur vastleggen waarbij naast de burgemeester en de schepenen ook raadsleden, kandidaten en burgers een belangrijke rol kunnen spelen in adviesraden of als opdrachthouder in bepaalde dossiers. De burgemeester en de schepenen zullen daardoor nauwer kunnen samenwerken met de raadsleden en de burgers. Het is nieuw en een grote stap naar de toekomst. En daar gaat het ons om. Niet om de postjes, wel om het goede werk voor alle Voerenaars.  

De burgemeester zal de gemeentelijke strategische manager moeten zijn die de lijnen uitzet.  Strategisch management betekent dat hij

  • plant: strategisch bepalen en in plannen uitwerken,
  • organiseert door het inzetten van de juiste medewerkers voor bepaalde taken en het zoeken naar de middelen die er nodig voor zijn,
  • leidt door te motiveren en te inspireren
  • controleert in de zin van het opvolgen en meten van de prestaties en die vergelijken met de taken en de doelstellingen die de partij, de gemeenteraad, de kandidaten uitzetten in het voordeel van de inwoners.

01:38 Gepost door huub.broers@skynet.be in Actualiteit, Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |