19-01-17

Demografie in Voeren - stavaza 01-01-2017

Demografie in Voeren

Van onze politieke con-collega's lees ik soms cijfers die toch wel getuigen van enig gebrek aan realiteitszin. Nu weten we allemaal dat hun dorpsfilosoof-denker-richtingaangever Jean-Louis XHONNEUX (die ook schrijver is van de klachten van het altijd zwijgende raadslid Houbiers) zich amuseert met schrijven tegen het bestuur. net daarom is het soms nodig om de waarheid ook eens neer te pennen. Over de demografische ontwikkeling in Voeren bijvoorbeeld. Telkens opnieuw schrijft Retour aux Libertés, een vrijheid die Voerenaars eindelijk kregen na het aantreden van Voerbelangen in 2001, dat de bevolking achteruit boert en zelfs rampzalige proporties begint aan te nemen. Ze baseren zich daarvoor op cijfers van de Vlaamse Overheid die lineaire cijfers gebruikt waarbij men elk jaar een achterruitgang voorspelt op basis van enkele "achteruitgangjaren".

Wat is de realiteit (telkens cijfers per 1 januari van het aangegeven jaar)

- 2015: 4075 inwoners
- 2016: 4089 inwoners = + 14
- 2017: 4127 inwoners = + 38

Als wij die cijfers ook eens lineair zouden doortrekken tot 2030 dan zouden we elk jaar 1% aangroei mogen bijtellen. Dan zouden we in 2030 met ongeveer 4.695 inwoners zijn. Gelukkig ben ik zo realistisch om niet in dergelijke foute tellingen mee te gaan, ook al komen ze van mijn geliefde overheid en neemt JLX van RAL met plezier de cijfers van hun Vlaanderen over.

Wat we wel met zijn allen waarnemen is dat er weer een groei is in onze bevolking. Dat is positief. Uiteraard zal dit niet elk jaar zo kunnen zijn.

15:57 Gepost door huub.broers@skynet.be | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.